Izaberite stranicu

Crveni krst Novog Sada obeležio je 16. oktobar – Svetski dan hrane u saradnji sa Crvenim krstom Srbije i kompanijom Merkator. Realizovana je akcija „Korpa solidarnosti“ u Merkator hipermarketu u Novom Sadu. Građani Novog Sada uključili su se u akciju kupovinom osnovnih životnih namirnica i sredstava za ličnu higijenu namenjenih socijalno ugroženim građanima. Akcija je realizovana uz angažovanje 8 mladih volontera terenske jedinice Crvenog krsta Novog Sada.

Prikupljeni su sledeći artikli: Brašno 90kg, ulje 22l, pirinač 34kg, testenina 85kg, pasulj 3kg, šećer 8kg, pašteta 5 kom., četkica za zube 2 kom., šampon za kosu 2 kom., deterdžent 3 kom., sapun 50 kom.

Prikupljeni artikli podeljeni su 17. oktobra na Međunarodni dan borbe protiv gladi. Pomoć je dobilo 50 korisnika Programa„Briga o starima“ u pet OOCK gde se program i realizuje: OOCK Bratstvo-Telep, OOCK Kisač, OOCK Budisava, OOCK Begeč, OOCK Kać.

Učenici OŠ „Đura Daničić“ su posetili punkt podele obroka u Klubu penzionera „Olga Petrov“ i korisnicima narodne kuhinje podelili namirnice i sredstva za higijenu koja su oni obezbedili. Ovo je prvi put da se škola uključila u akciju i nadamo se da će svoja iskustva podeliti sa drugima.

Pin It on Pinterest