Izaberite stranicu

Međunarodna federacija Društava Crvenog krsta ovogodišnji Dan – 08.septembar – Svetski dan prve pomoći obeležava pod sloganom: „Prva pomoć za najosetljivije kategorije“. Tim povodom, a na preporuku Crvenog krsta Srbije, Crveni krst Novog Sada je organizovao niz aktivnosti, čiji je osnovni cilj bio da se ukaže javnosti na značaj poznavanja prve pomoći za svakog građanina.

Volonteri Crvenog krsta su, u saradnji sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć Vojvodine, 08. i 09.septembra, u periodu od 10,00 do 16,00 sati, na Petrovaradinskoj tvrđavi, organizovali pokazne poligone, na kojima su demonstrirali svoja znanja i veštine iz prve pomoći. Posetioci tvrđave imali su mogućnost da praktično provere i osveže svoje znanje iz prve pomoći. Volonteri su posetiocima ukazali da je prva pomoć čin spašavanja života, ali je, takođe, odraz humanosti i osećaja za potrebe drugih ljudi.

Crveni krst Novog Sada će svoje aktivnosti i tokom narednih meseci posvetiti prvoj pomoći u okviru primene novog Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koji podrazumeva obaveznu obuku budućih vozača u prvoj pomoći. Nastavićemo sa obukama na osnovu Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, kao i realizaciju projekta Obuka prosvetnih radnika novosadskih osnovnih i srednjih škola u pružanju prve pomoći.

Predstavnik naše Organizacije je gostovao u jutarnjem programu Novosadske TV, 11.septembra, gde je obavestio javnost o značaju prve pomoći i ukazao na potrebu da ona postane sastavni deo zdravstvene kulture građana.

Pin It on Pinterest