Izaberite stranicu

Едуковани волонтери Црвеног крста Новог Сада су 20. и 21. маја 2023. године учествовали као санитетско обезбеђење на спортско-рекреативној манифестацији „Тур де Фрушка“ која je окупилa преко 1 000 такмичара у бициклизму.

Наши волонтери, обучени у пружању прве помоћи, били су на располагању такмичарима у суботу и недељу у периоду од 8.00 до 16.00 часова. Дежурства су организована на пет пунктова: Змајевац-раскрсница, Бранковац код Антене, Црвени чот-раскрсница, Врдничка кула-почетак калдрме и Врдник-старт код хотела Фрушке Терме. Наша организација је обезбедила неопходан санитетски материјал и сопствени превоз до санитетских пунктова.

Укупно је дежурало 20 едукованих младих волонтера уз координацију и подршку запослених. На манифестацији је било лакших повреда које су наши волонтери збринули.

У оквиру манифестације „Тур де Фрушка“ (Tour de Fruška) одржане су следеће трке: МТБ маратон, Е-бајк трка, Трејл трка – Освајање Врдничке куле, Елиминатор трка, трка „Младе наде“ и дечја трка „Гас-гас“.
Други дан отворена је прва станица за пуњење електричних бицикала у Србији, коју су финансирали Покрајинска влада и „Movenpick Fruške Terme“.

„Тур де Фрушка“ (Tour de Fruška) је јединствена манифестација, намењена свим љубитељима бициклизма, рекреације, боравка у природи, добре музике и војвођанских гастрономских специјалитета, а представља спој спорта, привреде и туризма. Спортски део је резервисан за МТБ маратонске трке за обичне и е-бициклове, дечије трке и полигоне за најмлађе, друмске вожње путевима Фрушке горе, као и „trail“ трчање као посебан сегмент ове манифестације. Богат пропратни програм обухвата Ноћни базар уз присуство великог броја привредника из Војводине, као и презентацију културних дешавања, знаменитости и локалитета на штандовима туристичких организација. Ово је прилика за све да уживају у својим омиљеним хобијима и активностима, да се такмичите у професионалним и рекреативним тркама, пренесу млађим нараштајима љубав према активном начину живота и боравку у природи и подигну свест о природном и туристичком потенцијалу региона.

Pin It on Pinterest