Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је на позив Градског спортског савеза Новог Сада учествовао на Сајму спорта и омладине који је одржан у петак, 13. октобра 2023. године, у „Мастер“ хали на Новосадском сајму.

Основни циљ ове манифестације је промоција спорта код најмлађих генерациаја, знајући да спорт доприноси здравом животу, односно физичком и менталном здрављу. Више од 5.000 деце је имало могућност да се упозна са разним спортовима.

На наведеној манифестацији Црвени крст Новог Сада су представљали едуковани волонтери у пружању прве помоћи, који су били на располагању посетиоцима и учесницима од 8.00 до 19.00 часова. Они су били распоређени и на такмичарским теренима.

У аули Мастер центра постављен је промотивни штанд Црвеног крста Новог Сада на којем су едуковани волонтери представљали програме Прве помоћи и Деловање у несрећама. У оквиру Прве помоћи заинтересованим ученицима је показан поступак кардиопулмоналне реанимације са употребом АЕД апарата.

Безбедност на води, као и опрема за спасилаштво привукла је пажњу, а након презентовања активности у спасилаштву на води, као и превентивних активности у вези са безбедним купањем на плажама ученицима указано на важност данашњег дана, 13 октобра – Међународног дана смањења ризика од катастрофа.

Основни циљ обележавања овог датума је едукација локалне заједнице о ризицима које са собом носе катастрофе и припрема за одговор на природне и катастрофе изазване људским фактором.

Pin It on Pinterest