Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је, на позив Црвеног крста Војводине, учествовао на 24. Федералном такмичењу у пружању прве помоћи Црвеног крижа Федерације Босне и Херцеговине, које је одржано у суботу, 20. маја 2023. године, у Сарајеву.
На 16 полигона такмичило се 16 екипа и то седам екипа у категорији подмлатка, девет екипа у категорији омладине и екипа Црвеног крста Војводине, односно наше организације, која се такмичила ревијално.

Такмичење је одржано на Вилсоновом шеталишту, и окупило је ученике основних и средњих школа из Федерације БиХ као и тимове младих Црвеног крста, који су на различитим исценираним несрећама уз реалистички приказ повреда, стања и обољења показали стечено знање и вештине из прве помоћи. Поред тога били су постављени и едукативни штандови о основним корацима кардиопулмоналне реанимације и примене АЕД-а, промоција здравља, добровољног давалаштва крви и других програмских активности Црвеног крста.

Представници наше организације, односно екипа омладине (6 чланова) и стручни тим (2 члана) у пратњи представника Црвеног крста Војводине, боравили су у Сарајеву у периоду од 19. до 21. маја и имали су прилику да се упознају са културно историјским знаменитостима овог града.

Црвени крст Новог Сада упућује честитке Црвеном крижу Федерације Босне и Херцеговине на добро организованом такмичењу и захваљује се на гостопримству.

Pin It on Pinterest